"OKULUMDA HAYAT VAR" PROJESİ ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİMİZ

     Öğrencilerin içinde yaşadıkları çevreyi kavramalarına yardımcı olan her türlü bilgi anlamlıdır. Bu bilgiler, öğrencilerin öğrendikleri ve içinde bulundukları dünya arasındaki ilişkiyi görebilmelerine kaynaklık eden bağlamsal çerçevelerde yer almaktadır. Teorik olarak anlatılan bilginin günlük hayat ile ilişkilendirilmesi ve öğrenci için daha anlamlı hale geitrilme çabası, eğitimde bağlam kavramının ön plana çıkmasına neden olmuştur.

    Projede amaç: İlkokul ve ortaokulda öğrenim gören öğrencilerimizin bu kademelerdeki derslere yönelik motivasyon, ilgi, bilgi birikimlerini artırmak ve olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak; bu derslerde yeteneklerini ve bu derslerin gerçek yaşamlarındaki faydalarını keşfetmelerine yardımcı olmak; edindikleri deneyim ve öğrendikleri bilgileri, günlük yaşantılarında kullanmalarını ve uygulamalarını sağlayarak bu ders ve alanlara yönelik öz farkındalıklarının gelişimine katkıda bulunmak; ilgili derslerle ilişkili günlük yaşamda karşılaşılan problemleri çözmeye yönelik gerekli bilgiyi araştırma keşfetme yorumlama ve zihinde yapılandırma becerilerinin geliştirilmesini desteklemektir.

27.04.2022 1247

FEN BİLGİSİ DERSİNDE YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLERİMİZ

 

  Fen Bilgisi dersinde yapay ve doğal ışık kaynaklarının kırılması konusunu işlediğimiz bu ay öğrencilerimiz ile birlikte doğal ortamda ışığın kırılmasını okul bahçesinde gözlemlediğimiz yağmur suları, yapay ışık kırılırımlarını da karanlık bir ortamda lazer ve aynalar yardımıyla gözlemledik. Yaşantılarn öğrenimlerin üzerinde büyük etkisi olduğunun farkında olarak etkinliklerimiz yapayarak yaşayarak stratejini uygun olarak gerçekleşmektedir.

27-04-202227-04-202227-04-202227-04-2022