Tarihçe

29.04.2015 3455

SİVRİLER ŞEHİT ENGİN AYDIN İLK-ORTAOKULUNUN TARİHÇESİ

              Sivriler Ş.E.A. İlk-Ortaokulu 1948 yılında ilkokul kısmıyla başlamıştır. O yıllarda okulun ilk öğretmeni olan Raşit KORKMAZ tarafından eğitim öğretime devam edilmiştir. Okulun ilk yıllarında sınıf sayısı toplam olarak dörttür. Öğrenci sayısı ise 75 civarındadır.

             1978 yılında 5 derslikli ortaokul bölümü açılmış olup; hem Sivriler İlkokulundan mezun olanlara hem de çevre köylerden gelen öğrencilere hizmet vermişler. Ancak bu merkezi özelliğine karşın öğretmen azlığından kaynaklanan sıkıntı yakın yıllara kadar hep devam etmiştir.

             1992 yılında Sivriler İlkokulu ile Sivriler Ortaokulu birleşmiş ve 1 derslikli ek bir bina yapılarak okulun toplam sınıf sayısı 10'a ulaşmıştır. O yıllarda okul merkezi olma özelliğini sürdürmüş ve çevre köylerden öğrenciler gelmeye devam etmişlerdir. O yıllardaki öğrenci sayısı 180 civarındadır.

             1998 yılında okulumuz taşıma merkezi seçilmiş ve o güne kadar çevre köylerden kendi imkanlarıyla gelmekte olan öğrenciler servis araçlarıyla getirilmeye başlanmıştır. 1998 yılında taşımaya dahil edilen köyler Bozca, Dereköy, Futa ve Ense köyleridir.

             2000 yılına kadar sobayla ısınmakta olan okula o yıl kalorifer binası yapılarak ısınma probleminin çözülmesi sağlanmıştır. Ertesi yıl taşıma kapsamındaki okul sayısı 11'e çıkmış ve okulun öğrenci sayısı 600 civarına yükselmiştir. Aşırı artan öğrenci sayısı okul yönetimini ikili öğretim yapmak zorunda bırakmış ve okulun toplam şube sayısı 19'a yükselmiştir.

             2003 tarihinde şuan kullanmakta olduğumuz bina hizmete açılmış ve öğrenciler su, ısınma, aydınlanma vb. sorunları olmayan rahat, temiz bir eğitim-öğretim ortamına kavuşmuştur.

             Şuan okulumuzda 4 tane 1. kademe sınıfı, 4 tane 2. kademe sınıfı, 1 tane Fen Laboratuvarı, 1 tane anasınıfı, 2 tane özel eğitim sınıfı, 2 tane idare odası, 1 öğretmenler odası ve 1 tane kantin bulunmaktadır. Okulumuzun Şu anki öğrenci sayısı ilkokul 71, ortaokul 90 olmak üzere toplam 161'dır. Personelimiz 3 tane idareci, 8 tane Kadrolu öğretmen, 5 tane ücretli öğretmen ve 2 yardımcı personelden oluşmaktadır.  

 

Nesrin DOĞAN

Okul Müdürü